Zalaegerszeg

2015.05.18. 13:42

Fischer-ösztöndíj - Beszámoló kiállítás az Ady-iskola galériájában

Zalaegerszeg - Dobri Anna Barbara és Vaspöri Cintia közös beszámoló kiállítása nyílt meg hétfőn az Ady-iskolában.

Magyar Hajnalka

 

Dobri Anna Barbara, a Képzőművészeti Egyetem elsőéves díszlettervező szakos hallgatója és Vaspöri Cintia nyerte el tavaly a pályakezdő képzőművészeket támogató Fischer György-ösztöndíjat, amit a szobrászművész családja és a ZAZEE Kulturális Egyesület indított útjára. Mindketten az Adyban végeztek, Vaspöri Cintia most felvételizik a soproni egyetem alkalmazott grafika szakára, az ösztöndíj összegét az előképzőre fordította.

Németh Klára, Tóth Norbert és Vaspöri Cintia utóbbi művei előtt a június 12-ig nyitva tartó tárlaton. Dobri Anna Barbara egy halaszthatatlan vizsga miatt nem tudott részt venni a programon. Fotó: Katona Tibor

A beszámoló kiállítás megnyitóján Tóth Norbert, az iskola művésztanára szólt az ösztöndíj történetéről, céljáról és a két díjazott törekvéseiről, majd Németh Klára festőművész idézett fel beszédes történeteket Fischer Györgyről és családjáról. A hangulatos sztorik a művészember világlátásáról, értékrendjéről vallottak ékesen. A rendezvényt Nagy Csaba (Spike Projekt) gitárjátéka festette alá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!