Zalaegerszeg

2015.05.14. 15:32

Befektetési tanács romantikus stílusban - Pénzügyi vetélkedő általános iskolásoknak Zalaegerszegen

Zalaegerszeg - Három megye (Vas, Veszprém, Zala) kisiskolásai vetélkedtek május 14-én a BGF egerszegi karán.

Arany Horváth Zsuzsa

Szép zalai sikerek születtek a K&H Bank Zrt. által szervezett középdöntőn: az 1.-2. osztályosok között a zalaegerszegi Liszt-iskola csapata nyert, a 7.-8. osztályosok közt pedig a Zrínyi Miklós Gimnáziumé. De kitettek magukért a zalakomári, a letenyei, az alsónemesapáti, a sümegcsehi gyerekek és az egerszegi Eötvös-iskolából érkezett diákok is.

A bank már ötödik éve rendezi meg a Vigyázz, Kész, Pénz! elnevezésű vetélkedőt, amelyen ebben az évben négy fordulóban 435 iskola összesen 6800 diákja szerepelt. A szervezők célja, hogy minél kisebb korban megismerkedjenek a tanulók a pénzügyi fogalmakkal, a tudatos tervezéssel.

- A szituációs feladatban kötelező szakszavak használatával kellett eljátszani egy befektetési tervet, méghozzá romantikus stílusban - mondták az eredményhirdetés után a nyertes zrínyis csapat tagjai, akik elképzelt ifjú házasok terveit adták elő.

A Zrínyi-gimnázium tanulói az első helyen végeztek. Ülnek: Soós Áron, Rinfel Mónika tanárnő, Nagy Tamás Levente, állnak: Vas Ákos, Kovács Szilárd és Horváth Martin. Fotó: Katona Tibor

A vetélkedő országos döntője június 8-án lesz Budapesten, a fődíj 500 ezer forint, amelyet a küldő iskola kap. A tavalyi versenyt egyébként a Liszt-iskola nyerte Rinfel Mónika felkészítő tanár vezetésével. Ő juttatta sikerhez most a zrínyiseket is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!