Zalaegerszeg

2015.03.08. 18:42

Lomtalanítás Zalaegerszegen, bejelentés alapján

Zalaegerszeg - A családi házas övezetekben és a zártkertekben élők számára a lomtalanítás bejelentés alapján, házhoz menően történik a guberálás megelőzése, illetve az újrahasznosítható hulladék szelektív gyűjtése érdekében, közölte a Zalai Közszolgáltató Nonprofit Kft.

Az ingatlantulajdonosoknak a városrészenként felajánlott két gyűjtési nap egyikére kell bejelenteni szállítási igényüket, mivel a közszolgáltató csak az igénybejelentést leadó ingatlanokat keresi fel. Reggel hét órakor kezdik meg a begyűjtést. Elkülönítve szállítják el a papír, a műanyag, a fém, a zöld és a fa, az elektronikai, illetve az egyéb hulladékokat, ezért a lehetőséghez mérten ezeket külön kell elhelyezni. A kötegelt ág és gally kivételével a hulladékokat az ingatlan kerítésén belül kell összegyűjteni.

Március 16-án és 17-én a Pózván, Nekeresden, Neszelén, Kaszaházán és a Gólyadombon (Pózva, Akácfa, Felsőerdő, Őrház, Vasút; Egervári, Nekeresdi, Virágzó mező; Gébárti 65-től és 82-től kezdődően, Neszelei, Irinyi, Jedlik, Király, Jégmadár, Csillagvölgy, Esthajnal, Ilosvai, Bükkfa; Kaszaházi, Zala, Vásártér, Ságodi 37-ig és 18-ig bezárólag, Levendula, Panoráma tér, Papharaszt, Rózsavölgyi, Kakukkfű, Füzike, Verőfény, Tücsök, Gólyadombi utcákban) lakók válhatnak meg hulladékaiktól. Március 19-én és 20-án pedig Besenyő és Botfa (Avashegyi, Botfa, Fehérhegyi, Gesztenyési, Rózsás, Várberki, Karácsony hegyi, Avashegy; Besenyő, Cseresznyésszeri, Csörge, Esze Tamás, Kutilapi, Posta, Szövetkezet, Hegyi utcák) városrészeket keresi fel a közszolgáltató.

Kizárólag a lakossági lomhulladék elszállítását végzik el az akció keretein belül, így a háztartásinál nagyobb mennyiségű hulladékot nem gyűjtik össze. A veszélyes hulladékokat a városi hulladékudvarokban lehet leadni, ezeknek a lakossági átvétele 20 kg/évig ingyenes. A társasházaknál és a tömbházaknál egész évben zajlik a lomtalanítás. A közös képviselőkkel egyeztetett, évente egy alkalommal bejelentett időpontban a közszolgáltató konténert biztosít a feleslegessé vált hulladék összegyűjtésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!