Zalaegerszeg

2015.03.12. 14:25

Jobbikos petíció: válasz a válaszra

Zalaegerszeg - „A város gondjainak orvoslására egy olyan keményen dolgozó képviselőre van szükség, aki visszahozza a kormány által elvett pénzeket.”

Varga Lívia

Erről is beszélt sajtótájékoztatóján Pete Róbert, a Jobbik városi elnöke, önkormányzati frakcióvezetője. Elmondta: Vigh László ugyan reagált a Jobbik petíciójára, amelyben a párt azt kérte, a képviselő érje el, hogy a város visszakapja elveszített pénzeit, ám arra már nem vette a fáradtságot, hogy hozzájuk is eljuttassa meglátásait. Pete Róbert hozzátette: ha Vigh László tartana fogadóórát, akkor adták volna át a petíciót, ám a képviselő erre nem tartja érdemesnek az egerszegieket. A képviselői válaszban hivatkozott múltbeli pénzátadások kapcsán Pete Róbert megjegyezte: ezek a jelen és a jövő problémáit nem orvosolják. A 2020-ig tartó uniós fejlesztési ciklusban Zalaegerszegnek jutó 11,2 milliárd forinthoz pedig Vigh Lászlónak semmi köze, ezen forrásokat bizonyos elvek alapján a kormány osztotta szét.

– Ha a képviselő úr meg sem próbálja visszaszerezni a kormány intézkedési nyomán elveszített évi 1 milliárd forintot, akkor el kell gondolkodnia azon, alkalmas-e  a zalaegerszegiek képviseletére. Amennyiben ezt a feladatot nem akarja teljesíteni, azt tartanánk korrektnek, ha visszaadná mandátumát – hangsúlyozta Pete Róbert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!