Zalaegerszeg

2015.02.03. 14:53

A Jobbik nem támogatja az építményadó bevezetését

Zalaegerszeg - Az építményadó egyik hónapról a másikra való bevezetését több okból sem lehet támogatni, reagált cikkünkre Pete Róbert, a Jobbik zalaegerszegi szervezetének elnöke és a párt önkormányzati frakciójának vezetője.

Varga Lívia

Mint arról beszámoltunk, a gazdasági bizottság a város pénzügyi helyzetének konszolidációja érdekében építményadó bevezetését javasolja a közgyűlésnek. Pete Róbert szerint ennek összege súlyosan megterheli a megyeszékhelyi vállalkozásokat, továbbá visszafogja a beruházásokat. Aki esetleg munkahelyteremtő beruházást tervezett Zalaegerszegen, ezután kétszer is meggondolja, hogy belevágjon-e, hangsúlyozta a politikus.

– Ami a legszörnyűbb a jelenlegi formában bevezethető építményadóban, hogy csak az ingatlan nagyságát veszi figyelembe, az értékét nem. Például egy külterületi 30 négyzetméteres kárpitosműhelyt, amely szerény megélhetést biztosít a kisvállalkozónak, sújtani fogja, míg egy előkelő városi környezetben lévő 70 milliós villa adómentes lesz. Az ingatlan hosszú távú beruházás, ezért az azzal kapcsolatos szabályozási környezet átalakításához kellő felkészülési idő szükséges – szögezte le Pete Róbert.

A Jobbik álláspontja szerint újra kell gondolni a kérdést. Fel kell kérni a zalai országgyűlési képviselőket, hogy érjék el a kormánynál, hogy azokat a forrásokat, melyeket Zalaegerszeg a kormány intézkedései miatt elveszített, pótolják vissza. Szerintük ugyanis Zalaegerszeg pénzügyi nehézségeiért a kormány, s az azt támogató országgyűlési képviselők a felelősek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!