Zalaegerszeg

2015.01.13. 18:59

Szociális biztonságot

Zalaegerszeg – Szociális biztonságot szorgalmaz az MSZP, erről tartottak kedden sajtótájékoztatót.

Szabó Judit

Kiss Ferenc városi elnök elmondta: a kormány az önkormányzatokra hárítja a szociális segélyezés feladatát a finanszírozásával együtt – a jó adóerőképességű települések nem kapnak hozzá támogatást. Bizonyos feladatokat átvállal majd a járási hivatal, de pénz nem lesz több, hangzott el. Kiss Ferenc a zalai helyzetről elmondta: míg az országos átlagkereset bruttó 246 ezer forint, a zalai 180 ezer. A közmunkások száma pedig 2013 óta 23 ezerről 210-250 ezerre nőtt országosan, és sokan nélkülöznek.

Fodor Csaba, az MSZP megyei elnöke arról beszélt, hogy a kormány jóval több pénzt (iparűzési- és személyi jövedelemadót) vont el a településektől, mint amennyit év végén szétosztott. Nagykanizsától például közel 800 milliót, s 500 milliót adott vissza. Teleki László országgyűlési képviselő egerszegi fogadóórája előtt jelezte: egy bérlakásban élő családnál tett látogatás tapasztalatai alapján a kormányhoz fordul, hogy az önkormányzati lakásokban is érvényesüljön a rezsicsökkentés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!