Zalaegerszeg

2015.01.29. 12:58

Jobbik: pikáns és felháborító

Zalaegerszeg – Pikáns, hogy Orbán Viktor veje résztulajdonosa annak a cégnek, amely elnyerte a közvilágítás-fejlesztést, véli a Jobbik.

Szabó Judit

Pete Róbert, a párt  helyi elnöke  csütörtöki sajtótájékoztatóján  közölte: örvendetes, hogy Zalaegerszegen is korszerűsítik a közvilágítást, mert csökken a város kiadása. A dolog szépséghibája azonban – fogalmazott –, hogy nem helyi cég lesz az egymilliárdos beruházás fővállalkozója. A pikantériája pedig, hogy Orbán Viktor veje a kivitelező cég résztulajdonosa, miközben a miniszterelnök lánya, Orbán Ráhel világgá kürtölte, hogy önálló a családjuk, saját lábon állnak. Pete Róbert közölte: elfogadhatatlan, hogy egy világításcserét nem helyi cég  nyer el, holott véleménye szerint ez a munka a zalaegerszegi vállalkozások képességeit sem haladná meg,  s akkor a haszon a városban maradna. Másrészt felháborítónak tartja, hogy a közbeszerzések jelentős részét „rokoni és haveri körbe tartozók" nyerik el országszerte. A Jobbik azt javasolja az önkormányzatnak, hogy a helyi vállalkozókat értesítsék a pályázati lehetőségekről, s minden törvényes módon segítsék őket a munkák elnyerésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!