Zalaegerszeg

2015.01.08. 19:14

Jobbik: a kormány a felelős

Zalaegerszeg - A helyi Jobbik szerint Zalaegerszeg a kormány intézkedései és az azokat támogató országgyűlési képviselők miatt került nehéz költségvetési helyzetbe, s ezért a kormánynak kell helytállnia.

Varga Lívia

Bár a költségvetési hiányról az elmúlt időszakban sokat lehetett hallani, az okokról kevés szó esett, mondta Pete Róbert, a párt helyi elnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján. A nyilatkozók ugyanis elfelejtették közölni, hogy a kormány által bevezetett adók, illetékek, rendeletek több száz millió forinttal csökkentették az önkormányzati cégek nyereségét. Emiatt Zalaegerszeg is kevesebb osztalékot kap a városi tulajdonú vállalkozásoktól. További veszteséget jelent, hogy a kormány a gépjárműadó jelentős részét is elvette az önkormányzatoktól, fogalmazott a politikus.

– Korábban városunk mindig kapott az államtól annyi pénzt, ami némileg pótolta a kormányzati intézkedések miatt kialakult hiányt. Idén ez 800 millió forint. Aggasztó viszont a támogatást kísérő megjegyzés, miszerint a jövőben nem lehet az állami kiegészítésre várni, s növelni kell a bevételeket. Bízunk benne, hogy a kormánypárti nyilatkozatok nem valamilyen készülő megszorításra utalnak, mert azt elfogadhatatlannak tartanánk – szögezte le Pete Róbert. – Felszólítjuk a zalai kormánypárti képviselőket, hogy a jövőben is biztosítsák városunknak azt az összeget, amit a kormány intézkedései miatt elveszítettünk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!