Zalaegerszeg

2014.12.17. 17:06

Átadták a felújított szociális klub épületét

Zalaegerszeg – Bensőséges házi ünnepség keretében avatták szerdán a Kosztolányi úti szociális klub felújított helyiségeit.

Arany Horváth Zsuzsa

A helyi védettség alatt álló épületben működő klub jelenleg 30, a szolgáltatást önkéntesen, szakorvosi javaslatra igénybe vevőnek nyújt nappali gondozást, melynek keretében étkezést is kapnak. Az ott dolgozó szociálpedagógusok, gerontológusok egyebek mellett a napi életvezetésben nyújtanak segítséget számukra. Jelenleg 24 éves a legfiatalabb, 70 éves a legidősebb, többnyire családi gondokkal is küzdő klublátogató.

Karácsonyi műsort adtak a klub tagjai és a szociálpedagógusok:  Kovács Tamásné (bal) Németh Mária Bonczné Őr Erzsébet (szociálpedagógus)  Kovács Péter(jobbra) . Fotó: Arany Horváth Zsuzsa

 

Az ő számukra újult meg tehát az épület: a zalaegerszegi városrehabilitációs program részeként 44 millió forintos költséggel nyílászáró és kazáncsere zajlott le, közösségi alkalmak számára zárt terasz és rendezvénykert épült. A szerdán kora délutáni átadáson Balaicz Zoltán polgármester köszönte meg a tervezők, a kivitelezők és a klub hatékony működését biztosító dolgozók munkáját. Az egybegyűltek pedig adventi műsort kaptak ajándékba a klubtagoktól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!