Zalaegerszeg

2014.10.07. 17:20

Állatoknak gyűjtöttek a Kis utcai óvodások

Zalaegerszeg - Mázsányi száraz táppal, konzervekkel állítottak be a megyeszékhelyi Kis utcai óvodából érkezett vendégek kedden az egerszegi Bogáncs állatmenhelyre.

Arany Gábor

Az állatok napja alkalmából, valamint a felelős kutyatartás jegyében az óvoda 12 csoportjában rendeztek egyhetes gyűjtést a menhely megsegítésére. A naponta 272 apróságot fogadó intézmény vezetője, Horváthné Ambrus Marianna az előzményekről elmondta, hogy az intézményükben ötödik éve folyik terápiás foglalkozás kutyával.

A Göcsej Kutya Klub terápiás csapatának tagja, Kis-Kádi Tamásné és border collie-ja hetente három csoporthoz látogat el. A klub vezetője, dr. Gombos László elárulta, a mostani egyhetes gyűjtés nem előzmény nélküli, tavaly karácsonykor a gyerekek és szüleik már segítették adománnyal az állatmenhelyt. Akkor takarók, párnák és egyéb, a kennelekben használható holmik is érkeztek az élelem mellé, és már tervezik a következő gyűjtést is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!