Zalaegerszeg

2014.09.24. 16:20

Kerekasztal és piknik Zalaegerszegen

Zalaegerszeg - Ötödik alkalommal rendezték meg szerdán délután az egerszegi ifjúsági kerekasztal piknik programját a botfai Hüvös-kastélyban.

Arany Gábor

A Zalaegerszegi Ifjúsági Kerekasztal (ZIK) 2009 októberében alakult meg, s jelenleg 72 tagja 41, az ifjúsággal foglalkozó szervezetet, intézményt, hatóságot képvisel.

Öt éve alakult meg a Zalaegerszegi Ifjúsági Kerekasztal, szerdán ötödik alkalommal tartották meg a piknikjüket a botfai Hüvös-kastélyban. Képünkön: a résztvevők egy csoportja Balaicz Zoltán ifjúságpolitikáért is felelős alpolgármesterrel (hátsó sor, balról harmadik). Fotó: Katona Tibor

Szerdán az ötödik pikniken szakavatott előadók tolmácsolásban szóba kerültek egyebek mellett a zalai munkaügyi helyzet fiatalokat érintő hírei, az Erasmus és az ifjúsági garancia program bemutatása, a virtuális világ hatásai, valamint az ifjúságpolitikai aktualitások.

Az elmúlt évről szólva Bognár Ákos, a ZIK elnöke kiemelte a hagyományosan sikeres programjaikat. Példaként említette a városi diákönkormányzat karácsonyi adománygyűjtő akcióját, amellyel családokat, rászorulókat segítenek. Emellett a diákok hetét, a 24 órás vetélkedővel, főzőversennyel tarkított főiskolás fesztivált. Az elnök utalt rá, zajlik a ZIK egyesületté alakítása, hogy pályázatokon önállóan indulhassanak.

Az országban modellértékűnek tartják a zalaegerszegi ifjúságpolitikát. Ezt Balaicz Zoltán alpolgármester mondta érdeklődésünkre. Erre alapozva szeretnék folytatni azokat a projekteket, amelynek eredményeként jöttek létre az elmúlt években egyebek mellett az ifjúsági pontok, a diáksziget, s működik az ifjúsági iroda. Fél éve zajlik az a 25 millió forinttal támogatott projekt is, amelynek eredményeként e hét végén átadják az első „kamasz és felnőtt játszóteret" a Berzsenyi utcai tömbbelsőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!