Zalaegerszeg

2014.08.18. 17:25

EZE, DK, Együtt-PM: dr. Kocsis Gyula a közös polgármesterjelölt

Zalaegerszeg - Választási koalíciót hoz létre a zalaegerszegi önkormányzati választásra az Együtt Zalaegerszegért Egyesület (EZE), a Demokratikus Koalíció (DK) és az Együtt-PM.

Horváth A. Attila

Keresztes Csaba (balról), dr. Kocsis Gyula és Farkas Attila a hétfői sajtótájékoztatón. A kompenzációs lista is közös lesz. Fotó: Katona Tibor

A Millennium téri Szent István-szobornál jelentette be az összefogást dr. Kocsis Gyula (EZE), aki a három szervezet közös zalaegerszegi polgármesterjelöltjeként indul a választáson. A hétfői sajtótájékoztatón elmondta: ma is különös aktualitással bír Szent István akarata, államalapító királyunk ugyanis a megújulást és Európa szellemiségének befogadását választotta. Kocsis Gyula hozzátette: aggódnak Zalaegerszeg jelenéért és jövőjéért, s mivel aktívan tenni kívánnak a városért, a három szervezet választási együttműködést köt egymással. Az EZE, a DK és az Együtt-PM közösen állít jelölteket az egyéni választókerületekben. Közös lesz a kompenzációs lista is, amelyen első helyen az EZE jelöltje – dr. Kocsis Gyula –, a 2. helyen a DK jelöltje – Keresztes Csaba –, a 3. helyen pedig az Együtt-PM jelöltje – Farkas Attila – szerepel.

A sajtóeseményen Farkas Attila a regnáló hatalom leváltásának szükségességéről és a munkahelyteremtésről, mint fontos célról szólt, dr. Balogh Miklós (DK) pedig elmondta, hogy az együttműködés, a kézfogás kultúráját szeretnék meghonosítani Zalaegerszegen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!