Zalaegerszeg

2014.07.14. 13:50

Segély, csak kérelemre adható

Bocfölde - Temetési segélyre lett volna szüksége, de nem kapott. Ezzel a panasszal fordult szerkesztőségünkhöz a Bocföldén élő Cseh József.

Arany Gábor

Az idős ember arról számolt be, hogy hosszas betegeskedés után június elején meghalt a felesége. A temetésre 230 ezer forintot költött, majd ezt követően járt az önkormányzatnál, hogy anyagi segítséget kérjen a temetés költségeihez, ám nem járt sikerrel. Ő úgy idézte fel, hogy elutasították a hivatalban. Szerinte az is elhangzott ottjártakor, miért nem kérte előbb a segítséget. De hát honnan tudhatta volna, hogy a felesége meghal, panaszolta az idős férfi.

Nos, megkerestük a falu polgármesterét. Pálfi István érdeklődésünkre közölte: a segélyt írásban kell kérni, de tudomása szerint ilyet nem adott be Cseh József. A kérelemhez csatolni kell a jövedelmet igazoló papírokat is, estében a nyugdíját tanúsító szelvényt. Pálfi István elmondta, máskor is előfordult, hogy Cseh József anyagi segítséget igényelt volna, de az elbíráláshoz szükséges papírokat nem nyújtotta be. A rendeletük szerint segély akkor adható, ha a családban az egy főre eső jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 130, illetve egyedülálló esetén a 150 százalékát. Alanyi jogon, automatikusan viszont ma már semmiféle segélyt nem nyújt az önkormányzat tette hozzá, mert Cseh József erre a korábbi, de évekkel ezelőtt megszűnt gyakorlatra is hivatkozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!