Zalaegerszeg

2014.06.30. 12:26

Szurguti gyerekek Zalaegerszegen

Zalaegerszeg – A nyugat-szibériai Szurgutból érkezett fiatalokat fogadott hétfőn a városházán Gyutai Csaba polgármester.

Arany Gábor

A 22 lány és 3 fiú két kísérővel 15 napos nyaralásra érkezett a zalai megyeszékhelyre. Mint megtudtuk, minden évben közel négyszáz fiatalnak adnak lehetőséget, hogy az Oroszország olajfővárosaként is emlegetett 300 ezres városból külföldre utazzanak nyaralni a gyerekek.

Idén három úti célt preferáltak: Görögország és Bulgária mellett Magyarországot, ahonnan az Egerszegi Sport és Turizmus Szolgáltató és Üzemeltető Kft. pályázott. Horváth István, a csoport magyarországi kísérője elmondta, az egerszegi cég üzleti ajánlata kedvező fogadtatásra lelt Szurgutban, mert ez esetben nem cserelüdültetésről van szó. Az üdülési csomagjukban a fő hangsúlyt az egerszegi Aquacity kapta, e köré szervezték a programokat. Kézműves foglalkozások, angol nyelvű órák, lovaglás szerepel egyebek mellett a kínálatban. A két hét alatt a 11-17 éves gyerekek ellátogatnak ezen kívül a Balatonhoz, Budapestre, valamint Bécsbe is, de rövid kitekintést kaphatnak a szlovák fővárosra is, hiszen a csoportot szállító gép a pozsonyi repülőtéren száll le.

Gyutai Csaba (középen) és a nyaraló fiatalok (Fotó: Arany Gábor)

Hétfőn délelőtt a város nevében a gyerekeket Gyutai Csaba polgármester köszöntötte. Rövid ismertetőjét követően a fiatalok kérdéseire felelt. Így szóba került a magyar konyha, a megye gazdasága, a város múltja, nevének eredete és még címerének magyarázata is. Ezt követően a polgármester a város nevében ajándékokkal kedveskedett a gyerekeknek. A kéthetes nyaralás végén újabb 25 fős csoport érkezik Zalaegerszegre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!