Zalaegerszeg

2013.12.19. 19:35

Fidesz: a kormány a nők mellett áll

A gyed extra legfőbb üzenete, hogy minden élethelyzetben a nők mellett állunk, mondta Vigh László a Fidesz sajtótájékoztatóján.

Szabó Judit

Vigh László országgyűlési képviselő és Rigó Csaba Zala megyei kormánymegbízott arról beszélt a csütörtöki sajtótájékoztatón, hogy a Fidesz-kormány támogatja az édesanyákat abban, hogy a kisgyermekek nevelése mellett dolgozzanak, illetve utána visszatérjenek a munkaerőpiacra, A gyerekek egyéves kora után munkát vállaló édesanyák jogosultak maradnak a gyes és a gyed összegére. A támogatást akkor is megkapják, ha a gyermek 2 vagy 3 éves lesz. Akár rész- akár teljes munkaidőben elhelyezkedhetnek. A munkahelyvédelmi akcióprogramban az eddiginél nagyobb adókedvezményt adnak a munkaadóknak, ha kisgyermekes anyukákat vesznek fel. Mindezek mellett Vigh László elmondta: nem változtatnak a nők 40 éves munkaviszony utáni nyugdíjba vonulásának szabályain.

Rigó Csaba a gyed extra kapcsán rámutatott: egy átlagkeresetű kismamánál havi 86 és 130 ezer forint közötti összeget jelent, s kitért a diplomás gyed szabályaira, hangsúlyozva, ez is nagy segítség a családoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!