Zalaegerszeg

2013.12.19. 19:35

Elfogadták a fejlesztési koncepciót

A megyegyűlés az idei utolsó ülésén elfogadta Zala megye területfejlesztési koncepcióját a 2014-2020-as időszakra vonatkozóan.

Szabó Judit

A koncepció elkészítése a megyei önkormányzat egyik legjelentősebb feladata volt idén, hiszen ez alapján hívhatják le a következő uniós ciklusban a fejlesztési forrásokat. Az egyik fő cél Zala-egerszeg és Nagykanizsa ipari fejlesztése, ezen belül az autóipari övezethez való csatlakozása. A másik a kisebb településeken az uniós támogatások hatékonyabb felhasználásával kisvállalkozások, mezőgazdasági termelők támogatása, a harmadik pedig Hévíz és Keszthely 30 kilométeres körzetében Közép-Európa legnagyobb gyógy- és egészségturisztikai,, valamint rekreációs központjának kiépítése.

Góra Balázs képviselő kérdésére Manninger Jenő, a megyegyűlés elnöke kitért arra, hogy a fejlesztési koncepció elkészítéséhez pályázaton nyert 90 millió forintot mire költötték. Mint elhangzott: a koncepció dokumentumait (köztük a helyzetelemzést) szakértők készítették, és széles körű egyeztetések előzték meg a tervezést. A pénz (amelyből az eddig elszámolt összeg 41 millió forint körül van) elsősorban szakértői díjakra fordították és a rendezvények költségeire, de konkrét projektek készítésére is szánnak belőle.

A megyegyűlésen szó esett az M9-es útvonalról. Manninger Jenő közölte: a források elosztásánál látszik, hogy a 2014-2020-as időszaknál távolabbra kerül ennek a fejlesztésnek a megvalósítása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!