Zalaegerszeg

2013.08.08. 22:00

Bizonyítványok a termelő iskolában

Zalaegerszeg - Az Első Magyar-Dán Termelő Iskolában csütörtökön ötvenegyen vehették át az Országos Képzési Jegyzékben szereplő szakvégzettség megszerzéséről szóló bizonyítványt.

Hajdu Péter

A Kiút a hátrányos helyzetből nevű projekt kijelölt célcsoportjaiból 50 fő számára indítottak egy éves OKJ-s képzést tavaly kőműves, szerkezetlakatos, szociális ápoló és gondozó szakmákban.

A csütörtöki ünnepélyes bizonyítvány átadáson Molnár Máté programigazgató többek között elmondta, a többszörösen hátrányos helyzetű, többségében tartósan munkanélküli emberek felzárkóztatása nem könnyű, sokszor személyre szabottan, egyénileg is foglalkozni kell velük. Ennek ellenére, vagy épp ezért szépen sikerült a képzés.

A résztvevők 25 százaléka jeles, 42,3 százaléka jó minősítéssel fejezte be tanulmányait. A végzett 51 főből 35-en már el is helyezkedtek. 30 fő támogatással begyakorló foglalkoztatásban részesül, de a foglalkoztatók kezességet vállaltak, hogy további hat hónapig foglakoztatják őket az elsődleges munkaerőpiacon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!