Zalaegerszeg

2013.04.12. 11:16

Panni elment

Szalai Annamária halálhíre kapcsán a zalai közélet képviselői és a hozzá közel állók közül szólalnak meg néhányan az alábbiakban.

MTI

- Nehezen ocsúdok a megdöbbenésből, pedig tudtam róla, hogy beteg, hiszen tartottuk a kapcsolatot, azután is, hogy Budapestre szólította a munkája  - mondta  délelőtt Lang József, aki a zalaegerszegi mozi, a megyei moziüzemi vállalat vezetőjeként 2006-os nyugdíjazása előtt sok éven át munkatársa lehetett Szalai Annamáriának.

Lang József: – Nagyon jó és megbízható kolléga volt

- Nagyon jó kolléga és megbízható kolléga volt. Életvidám ember és mindig készséges.

Lang József később a ZTE elnökeként az elhunyt,  sport iránti elkötelezettségét is megtapasztalta. Mindig segített mindenkinek, szerette a sportot, maga is művelte fiatalabb korában. Dehát most is fiatal volt még.

- Azon túl, hogy én magam az egyik legjobb barátomat vesztettem el, Zalaegerszeg is elvesztette jóbarátját  - mondta Gyutai Csaba, a megyeszékhely polgármestere megtörten.  - Jómagam a munkámhoz nagyon sok segítséget kaptam tőle, sokat tanultam tőle, ezzel együtt a város is rengeteget profitált a kapcsolatrendszeréből, ötleteiből, javaslataiból. Zalaegerszeg városa az elmúlt évtizedben nagyon sokat köszönhetett Szalai Annamáriának. Igazi lokálpatrióta volt. Bárki, aki megkereste őt, számíthatott a támogatására. Egy mondata nagyon megragadt bennem, ami úgy szólt, hogy ne aggódj, megoldjuk, mindent megoldunk. Ezt olyankor mondta, ha gondok támadtak a teendőink körül, s ő ezzel segített megőrizni a nyugalmat. A legutolsó pillanatig rendelkezésünkre állt, bármikor kereshettük, szolgálatkészsége nem lankadt.

Gyutai Csaba: – A város sokat köszönhetett neki

A polgármester búcsúzó szavaiban kiemelte, számos érdeme mellett Zalaegerszeg sokat köszönhet neki az ART Mozi megalapításáért, a Városi Hangverseny- és Kiállítóterem országosan is jegyzett kulturális intézménnyé válásáért és a Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítvány létrejöttéért is. Mindezek elismeréseként 2007-ben Pro Urbe Zalaegerszeg kitüntetést vehetett át. 

A díjjal járó összeget a Zalaegerszegi Ferences Templomért és Kolostorért Alapítványnak ajánlotta fel. - Zalaegerszeg és Zala megye az egyik legnagyobb, legodaadóbb lobbistáját vesztette el Szalai Annamária személyében és halálával. El kell mondanom, hogy annak idején, amikor városi önkormányzati képviselőként dolgozott, korrekt kapcsolatban álltunk vele, rendezvényeinket látogatta, ez szintén a városért zajló közös munkát jelképezte - hangsúlyozta Major Gábor, a megyeszékhely MSZP szervezetének elnöke, önkormányzati képviselő. Sajnáljuk, együtt érzünk a családdal, s osztozunk a gyászukban.

Major Gábor: – Odaadó lobbistát vesztettünk el

- Mély megrendüléssel hallgattam Szalai Panni halálhírét - mondta Kázmér Judit, a PLT stratégiai ügyvezetője. - Hittem, hogy az életvidám, jó humorú ember le tudja küzdeni a kórt. Sajnos nem így történt! Szakmailag kerültünk kapcsolatba közel húsz éve, együttműködésünk akkor volt intenzív, amikor a Magyar Lapkiadók akkori elnökeként médiaszabályozási kérdésekről tárgyaltunk. Tiszteltem őt, mert felkészült volt, tiszteltem, mert mindig a dolgok lényegére kérdezett. Nem volt gőgös, szolgálatnak tekintette a munkáját. Akik ismerték, tudják róla, hogy mindig kiegyensúlyozott szakmai kapcsolatokra törekedett, minden véleményt meghallgatott. Hiányozni fog.

Kázmér Judit: – Tiszteltem, mert felkészült volt

Szalai Annamáriát Zalaegerszeg városa saját halottjának tekinti, s információink szerint Zalaegerszegen helyezik örök nyugalomra. A temetésről később intézkednek.

Panni  elment

Szalai Annamária (1961-2013)


/Arany-Horváth Zsuzsa/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!