Zalaegerszeg

2012.01.20. 14:58

Segítség a devizahiteles állami alkalmazottaknak

Döntött a kormány arról, milyen segítséget ad azoknak az állami alkalmazottaknak, akik devizahitellel rendelkeznek - közölte a miniszterelnök pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.

MTI

Orbán Viktor elmondta: az ezt tartalmazó levelet pénteken vagy szombaton elküldi mind a 70 ezer állami alkalmazottnak, akik jelezték igényüket az állami segítségre.
A kormányfő hozzátette azt is, hogy a részleteket a kormányszóvivő ismerteti majd.

Orbán Viktor tavaly december 25-én már fordult levéllel a közszolgálatban dolgozókhoz, hogy felhívja a  végtörlesztés lehetőségére az érintettek figyelmét. Ebben a dokumentumban a miniszterelnök azt jelezte, hogy a kormány kedvezményes kamatozású forinthitel biztosításával kíván segítséget nyújtani a devizahitel rögzített árfolyamon történő végtörlesztéséhez.


Állami kamattámogatású árfolyamgátat ajánl a kormány a közszféra devizahiteles dolgozóinak

A végtörlesztésnél kedvezőbb kondíciójú, állami kamattámogatással kiegészített árfolyamgát rögzítését ajánlja a kormány a közszféra devizahitellel rendelkező dolgozóinak - ismertette a kabinet döntését a kormányszóvivő.

Giró-Szász András pénteki budapesti sajtónyilatkozatában azt mondta, a havi törlesztőrészlet pontos megállapításához szükséges modellszámítások hamarosan a munkaadókhoz kerülnek, a munkavállalók pedig náluk érdeklődhetnek. Az érintettek törlesztőrészletei így átlagosan 30 százalékkal csökkenhetnek majd havonta - közölte a szóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!