Zalaegerszeg

2011.12.06. 06:50

Színjátszók baráti találkozója

Öt csoport részvételével, első alkalommal rendeztek színjátszó találkozót a hét végén Lovásziban. A rendezvényen ugyan szakmai zsűri is értékelte a fellépőket, ám a cél ezúttal nem a minősítés, hanem a baráti kapcsolatok ápolása volt.

Gyuricza Ferenc

- Az eredeti tervünk az volt, hogy a Kerka völgyében működő színjátszókat hívjuk el baráti találkozóra - sorolta Jánosi Zsuzsanna. - Így vettük fel a kapcsolatot a bajánsenyei, a csesztregi és a kerkabarabási csoportokkal, illetve a Lovászi Faluszínház mellé a helyi diákszínjátszók is csatlakoztak. Az előkészületek során találtuk a nevet, amit a jövőben is szeretnénk megtartani, így lett a rendezvényből Aranyló Színjátszó Találkozó .

A Kerka-völgye Baráti Kör Egyesület szándéka szerint évente megismételnék, illetve bővítenék is a találkozót. Miután a Lovászi Faluszínház a Magyar Színjátékos Szövetség tagja, így arra is lehetőség nyílhat, hogy a későbbiekben minősítő jelleget is kapjon a rendezvény. A csoportok munkáját már első alkalommal is értékelték, Lázár Péter és Bali Judit drámapedagógusok olyan javaslatokkal látták el őket, amelyektől még működőbbé válhatnak a jelenetek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!