Zalaegerszeg

2011.12.08. 17:42

Kutyafuttató lesz a Vizslaparkban?

Jövőre 7,3 millió forintot költ az önkormányzat a zöldterületek fejlesztésére, döntöttek a zalaegerszegi képviselők a legutóbbi ülésen. Azt is megvizsgálják hamarosan, hogy kialakítsanak-e kutyafuttatót a Vizslaparkban.

Szabó Judit

A közgyűlés eldöntötte, hogy mit szeretne megvalósítani jövôre a zöldfelületi stratégiából. Az idei 7,7 millió forinttal szemben 7,3 milliót fordít virágosításra, a növényzet cseréjére. A Kossuth utcán és a Széchenyi téren idén színesebbek lettek a virágágyások, ezt a programot folytatni akarják a belvárosban, kiterjesztve a Deák és a Mindszenty térre is.

A legnagyobb, másfél millió forintos ráfordítással a Kisfaludy utcai fasor megújítása szerepel az elfogadott cselekvési tervben. Ez 21 fa (ostorfa, ecet- és szivarfa) kivágását és juharfélék ültetését jelenti. Egymillió forintból tervezik az OTP mögötti liget megújítását, s ugyanennyit költenek várhatóan a termálfürdő közelében lévô Csillagfény és Fakopáncs utca sarkán lévő közpark kialakítására.  A területet a lakók előkészítették, a város a növényzet, a padok és a játszóeszközök biztosítását vállalja.

A zöldfelületi stratégia jövő évi teendői között szerepel még a zsinagóga előtti tér megújítása, a Rózsák tere átalakítása, az aquapark fogadóterének virágosítása, a Praktikernél lévő és a hatházi körforgalom zöldszigetének megújítása, s a színház elôtti tér növényzetének áttervezése. Ezekre egyenként 400–800 ezer forint közötti összeget tesznek félre.

Felmerült az is, hogy kutyafuttatót kellene kialakítani a Vizslaparkban, ezt február végéig megvizsgálják. Ezenkívül átgondolják, hogy a közterületekrôl lekaszált füvet érdemes lenne-e a Zalavíz biogázüzemében hasznosítani.

Szép otthon mellékletünk további hírei itt! 

 Biokertészet hókuszpókusz nélkül

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!