Zalaegerszeg

2011.11.22. 06:35

Virágoskert a lakótelep szívében

Futunk a busz után, beugrunk a boltba, iskolába röptetjük a gyereket, s mindeközben aligha gondolnánk, hogy karnyújtásnyira a benzingőzös rohanástól üde kis virágoskert virul.

Magyar Hajnalka

Mégpedig a megyeszékhelyen, a Landorhegyi utca 3. mögött. A lakók hívták fel a figyelmünket a színpompás szigetre, ami még a novemberi fagyokkal is dacol.  Megtudtuk azt is, az őszirózsák fő patrónusa egy idős úr, aki már a 80-at is elhagyta. Mégsem rest magokat gyűjteni, palántát nevelni, aztán ültetni, kapálni, gyomlálni, locsolni. Hogy szép legyen. Úgy tíz éve kezdődött az egész. Az idős úr fogott egy ásót, kiforgatta a nagyobb köveket a lakótelepi talajból, s virágokat ületett a megszelídített földbe. Parányi kis grupp volt. Aztán minden évben nagyobbacska lett valamivel. Mára egész kis kertté álltak össze az akkurátus precizitással kimért, szabályos virágágyak. Tavaszonta tulipánok, nárciszok, kulcsvirágok pompáznak itt, s a nyár is kibontja az illő szirmokat. Munka persze akad vele folyamatosan.  Lehet, néhányan nem is értik, miért gyűrődik vele a papa, hisz nem a saját kertje. Ám az, hogy minderről beszámolhattunk, jelzi, akad, aki kalapot emel előtte mindezért...         

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!