Zalaegerszeg

2011.11.25. 15:40

Gönczi Ferencre emlékeztek

A névadó néprajzkutatóra emlékeztek pénteken a lenti Gönczi Ferenc Gimnázium és Szakközépiskolában, kihirdetve az intézmény által szervezett tanulmányi versenyek eredményhit is.

Gyuricza Ferenc

A lenti középiskolában évente szerveznek programokat a névadó tiszteletére. Az idei tanévnek kiemelt jelentősége van: a Göcsej és Hetés néprajzával is foglalkozó Gönczi Ferenc ugyanis másfél évszázada, családja hetedik gyermekeként érkezett e világra. Ennek apropóján délelőtt Zsírai Kulcsár Mária vezetésével kézműves foglalkozásokon vehettek részt az érdeklődő diákok, majd rendhagyó tanítási óra keretében Marx Mária zalaegerszegi etnográfus átfogó előadás során elevenítette fel a néptanítóként dolgozó Gönczi életútját.

Az ünnepi megemlékezés keretében többek között a névadó emléktábláját koszorúzták meg, illetve sor került az elmúlt napok tanulmányi versenyeinek eredményhirdetésére is  a legjobb teljesítményt nyújtó diákokat közös pannonhalmi kirándulásra viszi az iskola. Zárásként Árkovicsné Pezzetta Claudia igazgató minden 9. évfolyamos diáknak átnyújtotta az összetartozást jelképező, az intézmény szimbólumával díszített nyakkendőt, illetve sálat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!