Zalaegerszeg

2011.09.19. 15:08

Teljesen akadálymentes lett az iskola

A mozgáskorlátozottaknak, látás- és hallássérülteknek is teljesen akadálymentessé tették a megyeszékhelyi Béke ligeti iskola épületét több mint 60 millió forintból.

Szabó Judit

Sajtóbejáráson mutatta be Balaicz Zoltán alpolgármester, hogy elkészült a több mint kétszáz enyhe vagy középsúlyos értelmi fogyatékos diákot fogadó iskola teljes akadálymentesítése.

Az épület megközelítését rámpák és jól látható vezetősávok; a hallássérültek tájékozódását pedig a hangokat felerősítő indukciós hurkok segítik. Akadálymentes vizesblokkok készültek, szélesebb ajtókat és liftet szereltek az épületbe.

- A könyvtár a felsős szaktantermekhez hasonlóan az emeleten található. Volt olyan felsős, kerekes székes diákunk, akit lift híján a szülei vittek fel az emeletre, egy alsós tanuló pedig csak a diáktársai segítségével tudott eljutni eddig a könyvtárba - érzékeltette a változást Bencze Andrea megbízott igazgató.

Az uniós támogatással és önkormányzati pénzből megvalósult akadálymentesítési program keretében beszereztek három speciális, Braille-kijelzőkkel és beszédszintetizátorral is ellátott számítógépet.

Az önkormányzat mindemellett felújíttatta az iskolához tartozó játszóteret.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!