Zalaegerszeg

2010.07.29. 13:14

Fejlesztés a fogyatékkal élők intézményében

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Nyugat-dunántúli Operatív Program (NYDOP) pályázatán elnyert 48.031.380 forintos európai uniós támogatással valósult meg a „Gyimesi Lajos Fogyatékkal Élők Nappali Intézményének infrastrukturális fejlesztése” Zalaegerszegen.

zaol.hu

A kivitelezési munkák 2010. december 10-én indultak, az épület 2011. szeptember 30-ra válik beköltözhetővé.

A fejlesztés során megvalósult az épület teljes körű építészeti átalakítása, a komplex akadálymentesítés, az energetikai korszerűsítés, az épületgépészeti és villamos rendszerek rekonstrukciója, az alapellátáshoz szükséges berendezési tárgyak beszerzése, valamint az épület körüli környezet megfelelő kialakítása, parkosítás, a kerítés felújítása és a parkolók kialakítása.

A projekt átfogó, hosszú távú célja a fogyatékkal élők társadalmi integrációjának erősítése a lakókörnyezeti és integrált formában történő ellátásszervezés megvalósításával, az intézményi ellátások szolgáltató jellegének erősítésével, a munkaerő-piaci szempontból hátrányos helyzetűek képzésbe, foglalkoztatásba történő bevonása.

Alapvető célja egy integrált intézmény részeként a fogyatékosok nappali ellátásának szakszerű biztosítása, az alapellátáshoz való hozzáférés javítása, a szolgáltatáshiányos településeken élők számára a már működő ellátás infrastrukturális fejlesztésével. Az ellátási terület bővítésével a térség 65 településén javul a szolgáltatáshoz való hozzáférés lehetősége egy eddig hiányzó szolgáltatási forma megjelenésével.

Az európai uniós támogatással megvalósult nappali intézmény fejlesztésével egyidejűleg Zalaegerszeg önkormányzata önerőből kialakította a 10 férőhelyes átmeneti elhelyezést és 30 férőhelyes bentlakásos gondozást biztosító intézményt is a fogyatékkal élők számára - értesítette portálunkat a megyeszékhelyi önkormányzat sajtóreferense.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!