Zalaegerszeg

2010.02.01. 06:29

Sport - minden mennyiségben (képgalériával)

Pénteken az óvodásoktól a nagyszülőkig minden korosztály képviseltette magát a zalaegerszegi Városi Sportcsarnokban megrendezett belvárosi sportnapon.

Kiss Gyöngyvér

 

Pintér Jánosné szervező, testnevelőtanár a rendezvény céljáról szólva elmondta: a tanórákon elsajátított mozgásművészeti ágakból szeretnének ízelítőt adni a gyerekek. Azt pedig, hogy a gyerekek szeretik ezeket a sportokat mi sem mutatja jobban, mint hogy mindannyian örömmel vállalták a fellépést.

- A szüleimet és a haverjaiamat is elhívtam, hogy megnézhessék, milyen a box-aerobic, illetve láthassák a keringő és a csa-csa-csa koreográfiát is - mesélte a hetedikes Major Márk. - Ezeket tesiórán tanultuk és nagyon megtetszettek. A társastánc lett a kedvencem.

De a sport persze rengeteg iskola utáni elfoglaltságot, plusz edzést is megkíván.

- Másodikban kezdtem kosarazni, s azóta is hetente háromszor járok edzésekre - mondta büszkén a negyedikes Kovács Kata, aki labdával a kezében várta fellépésüket.

- Én még az atlétikát is kedvelem, például a kislabdadobást - tette hozzá a Kata mellett álló harmadikos Fazekas Lilla. - S szerintem felnőtt koromban is érdemes lesz megtartani a mozgás iránti lelkesedésemet, hiszen akkor tovább egészséges maradok, ráadásul pedig biztosan jobb alakom is lesz!

A diákok bemutatói után az iskola zászlójának ökumenikus felszentelése, illetve az iskolai induló közös eléneklése következett a sportcsarnokban. A napot pedig közös aerobic, valamint a város gimnáziumai közti labdarúgó-torna zárta.


A MEGYE ELSŐ SPORT TAGOZATA
Makovecz Tamás, a belvárosi iskola igazgatója elmondta: az intézményben 37 éve, a megyében elsőként vezették be a testnevelés tagozatot, s azóta is nagy gondot fordítanak erre a területre. A náluk felcseperedett sportolók közül (csak néhány név: Molnár Balázs, Horváth Attila, Kámán Attila, Balog Zoltán, Kovács György, Domiter Eszter, Szabados Eszter) sokan válogatottságig vitték. Miközben a néhai petőfis diákokból tömegével váltak a mozgást „csak” szerető felnőttek. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!