Zalaegerszeg

2009.07.31. 02:28

Bemutatták: kevésbé gazos

Zalaegerszeg (szj) - Városszemlére hívta a sajtót tegnap Gyutai Csaba alpolgármester, hogy bemutassa, az önkormányzati területek összességében gondozottak, s túlzottnak tartja a kritikákat.

Szabó Judit

Gyutai Csaba úgy látja: a sajtóban kedvezőtlenebb kép alakult ki a városi zöldterületek állapotáról a tényleges helyzetnél, ezért hívta buszos városszemlére az újságírókat.

- Nem állítjuk, hogy minden terület tökéletesen rendben van, de a lehetőségeinkhez képest nagyon sokat tettünk azért, hogy a város gondozott legyen - bocsátotta előre, hozzátéve, hogy meglátása szerint az önkormányzati területek karbantartása alaposabb, mint a közútkezelőhöz tartozóké. A Gébárti úton például arra hívta fel a figyelmet, hogy a Magyar Közút helyett a város kaszáltatta le az út szélét, az árkot azonban (melyet szintén az állami szervezetnek kellene rendben tartania) méteres gaz borítja.

A közterületeken a Városgazdálkodási Kft. és a Kontakt Humán Kht. gondoskodik a kaszálásról, az előbbi 20, az utóbbi 80 emberrel. Az árterületi ingatlanok kaszálását az idei évtől a Zalavíz végzi.

- Összességében mintegy 2,5 millió négyzetméter zöldterületet kell rendben tartani - érzékeltette a feladat nagyságrendjét Nagy András, a Városgazdálkodási Kft. ügyvezetője, s elmondta: idén különösen megnehezítette a munkát a csapadékos és meleg idő váltakozásából adódó intenzív vegetáció.

- Ha ehhez hasonló évek lesznek, át kell gondolni a zöldterület gondozására szánt erőforrásokat - vetette fel Nagy András.

A Körmendi utca szintén állami kezelésű, mégis a Kontakt Kht. emberei gyomtalanították az út szélét, mu-tatta Gyutai Csaba, s közcélú munkások dolgoztak a Hegyalja utcában is a szegélyek megtisztításán. Az alpolgármester végül kitért rá: örömmel tapasztalja, hogy a lakosság odafigyel a zöldterületekre. Sokan a helyi rendeletbe foglaltakon túlmenően is gondoskodnak lakókörnyezetük rendben tartásáról.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!