Zalaegerszeg

2008.10.14. 02:28

Átalakuló park, térköves járdák

<b>Zalalövő</b> (szj) - Felújítják a városközpontban található parkot a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács támogatásával. Az önkormányzat csaknem 22 millió forintot fordít a közterületre.

Szabó Judit

Az önkormányzat közel 20 millió forint pályázati támogatást nyert a park felújítására a regionális operatív programból, s mindössze 10 százalék önerőt, körülbelül 2,2 millió forintot kell saját forrásból hozzátennie a beruházáshoz. Az átalakítás a városháza előtti zöldterület egészét és a tágabb környezetét is érinti, hiszen a park rekonstrukciójával párhuzamosan térkővel burkolják a polgármesteri hivatal előtti, valamint a CBA áruháztól a postáig húzódó járdát. A program parkolóépítést is magába foglal, az iskola közelében díszburkolattal fedett várakozóhelyeket létesítenek - tájékoztatott Kozma János polgármester.


Most is gondozzák a területet, de a nagy felújítás tavasszal indul 
Fotó: Katona Tibor

Takács Zsolt, a polgármesteri hivatal munkatársa a park felújításáról elmondta: új padokat, hulladékgyűjtőket és kandelábereket helyeznek el, felújítják a szökőkutat, kerékpártárolót és ivóvízkutat létesítenek, és felfrissítik a növényzetet. A park helyén egykor házak álltak, s vannak még fák, amelyek a lakóépületek udvarát díszítették. Ezek közül az elöregedetteket kivágják (csak néhány darabról van szó), s újakat ültetnek.

A parkfelújítás kivitelezőjét közbeszerzési eljárással választják ki. A pályáztatás eltart néhány hónapig, a városközpont új arculatának kialakítása tavasszal kezdődhet.

Ezek is érdekelhetik