Zalaegerszeg

2008.04.18. 02:28

Öt leendő ház helyét töltik fel a földdel

Zalaszentiván (vl) - A vasútépítés során feleslegessé vált földdel töltik fel a napokban a település Kemendollár felőli végében elterülő öt házhelynyi lápos területet.

Varga Lívia

- Zalaszentiván rendezési tervében már 10 éve szerepel, hogy a szóban forgó terüle-ten építési telkeket alakítsanak ki, és most ennek az előkészületei folynak - tudjuk meg a település polgármesterétől, Dormán Miklóstól. - Mivel a terep rendkívül alacsony fekvésű és lápos, ezért a szomszéd telkekhez hasonlóan, körülbelül egyméteres magasságig kell majd feltölteni azt.

A 7900 négyzetméteres terület ez idáig mintegy 5000 köbméter földet nyelt el, ám az ideális állapot eléréséhez még további 2500-3000 köbméter szükségeltetik.

- A terület magántulajdonban van - folytatja Dormán Miklós -, s az önkormányzat csak annyiban érintett a munkálatokban, hogy a négy tulajdonos minket kért meg, hogy a vasútépítés során feleslegessé váló földet oda szállíthassák. Egyébként, miután a kivitelező cég megfelelő szintre töltötte a területet, kiegyengeti, legyalulja azt, s máris megkezdődhet a házhelyek kialakítása.

A szállítások megkezdésekor egyébként kisebb fennakadást okozott a közlekedésben, hogy a hatalmas teherautók kihordták az útra a földet, ám miután a polgármester értesült a dologról, azonnal felszólította a kivitelező céget a burkolat takarítására. Azóta egy erre a célra kijelölt személy folyamatosan, minden forduló után letisztítja az utat, sőt, a cég még arra is ígéretet tett, hogy esős időben - a fokozott balesetveszély miatt - leállítja a munkálatokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!