Zalaegerszeg

2007.10.02. 02:29

Kertvárosi vigalom

Zalaegerszeg (szj) - Második alkalommal rendezte meg a Kertvárosi Vigasságokat péntek délután a településrészi önkormányzat és az Apáczai ÁMK. A program jótékony célt szolgált.

Szabó Judit

- Nemcsak a főzéssel vesszük ki a részünket a rendezvényből, terménybemutatót is rendeztünk az ÁMK-ban. A klub tagjai mindent elhoztak, ami a kertjükben megterem, még olyan ritkaságot is bemutattak, mint a fekete krumpli - vezetett körbe a kiállításon Szatmári Bálintné, a klub vezetője, s elmondta, hogy hamarosan fellép a dalkörük.

- Igyekszünk bekapcsolódni mindenbe, ami a várost és a lakótelepet érinti, segíteni, amíg tudunk, és hozzá szeretnénk járulni Adrienn gyógyulásához - indokolta aktivitásukat, hozzátéve, hogy a gulyás értékesítéséből számítanak bevételre, s már a Szent Iván-éji palacsintasütésből befolyt pénzt is erre a célra fordították.

Az ÁMK tizennyolc éves diákja, az őssejtbeültetésre váró Győrffy Adrienn gyógyulására gyűjtöttek a vigasságokat záró jótékonysági esten is, addig azonban még sok program várta a gyerekeket és a felnőtteket. Wohner Csaba, a rendezvény egyik szervezője, az ÁMK munkatársa elmondta: modellező-, tűzoltó- és rendőrségi bemutató, pónilovaglás, játszóház és arcfestés jelentett kikapcsolódást a kicsiknek, a színpadon pedig a Pálóczi Horváth Ádám Művészetoktatási Intézmény növendékei és együttesei szerepeltek, illetve fellépett Horváth Béla a cigányzenekarával. A vigasságok különleges programjának számított a hét résztvevővel zajló férfihas-szépségverseny.

Rigó Csaba, a Kertvárosi Településrészi Önkormányat elnöke érdeklődésünke közölte: a településrészi önkormányzat a Kertváros kiemelt rendezvényeként kezeli a vigasságokat, melyet tavaly hagyományteremtő szándékkal szerveztek meg. A városrészben az év hátralévő részében a közbiztonság javításáért szeretnének tenni, s egy lámpás zebrát kialakítani az Eötvös-iskola előtt.A zeneiskolások

és a nyugdíjasklub tagjai is felléptek

Ezek is érdekelhetik