Zalaegerszeg

2006.09.14. 02:26

Félmilliós adomány a vérsejtmentőhöz

Zalaegerszeg (mh) - Ötszázezer forintos adományt adtak át tegnap ünnepélyes keretek közt az Együtt Zalaegerszegért Egyesület (EZE) képviselői a Zala Megyei Kórház Ispita Alapítványa számára.

nincs nev

Az EZE a szívsebészeti osztály megkeresésére indított gyűjtést, amelynek célja, hogy a civil társadalom is járuljon hozzá egy új, a műtétek vérigényét csökkentő vérsejtmentő készülék megvásárlásához. Mint dr. Ribiczey Pál elnök elmondta, a 7 millió forintba kerülő korszerű szerkezet költségeinek első tétele az egyesület jótékonysági bálja és az Egerszegi búcsú gyűjtéséből állt össze.

Az adományt dr. Szilvás Rudolf, az Ispita kuratóriumi elnöke vette át, hangsúlyozva, hogy ma, amikor annyi minden sújtja az egészségügyet, s a vérkészítmények is egyre drágábbak, különösen fontos, hogy mód nyíljon a költségkímélő és a szövődmények lehetőségét csökkentő készülék megvásárlására. Az eszköz ugyanis a beteg saját vérét menti meg műtét közben, s azt tisztítva, újra felhasználható formában juttatja vissza. Kiemelte, a támogatást nem a kórház, hanem a beteg kapja, így a társadalmi segítség közös érdek. Takács Éva, az EZE jegyzője felhívta a figyelmet: az akciót folytatják, a támogatójegyek értékesítése folyamatos. Matyéka István társelnök pedig arról számolt be, hogy az egyesület a kampányköltségek egy részét is e célra áldozta.A beteg saját vérét menti meg, így nő a műtét biztonsága

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!