Zalabér

2017.04.28. 15:16

Üdvözlet Káposztás kő tövéből

Zalabér - A generációk napja, minden év május utolsó vasárnapján várja Zalabér lakóit, kis közösségeiket, csoportjait, és a Zalabérbe vissza-vissza térőket, egy egész napos jókedvű együttlétre.

Arany Horváth Zsuzsa

A generációk napja programjainak otthont adó Generációs Park (játszótér) egybe nyílik a Szent Rita Idősek Otthona pihenőudvarával. Így egyúttal az időseket ápoló otthon névadójának ünnepe is ez a nap.

A májusfa-kitáncolásról nem hiányozhat egyetlen zalabéri sem

Az amatőr művészeti és egyéb csoportok fellépései mellett ekkor mutatkoznak be "nyilvánosan" a falu közösségének a legfiatalabbjai, az újszülöttek. Gyerekek, anyukák, apukák, nagymamák és nagypapák játszanak, beszélgetnek együtt, vagy éppen a májusfát táncolják körbe ezen a napon. Az évről évre visszatérő sikeres rendezvény természetesen vendégbarát, hiszen várunk mindenkit Zalabérbe, aki szívesen megismerne bennünket, és családjával együtt részese lenne közösségi élményeinknek.

Harminchét község szerepel

Szombaton lezárul az Összetartozunk pályázatunkon résztvevő falvak bemutatása. Örömteli, hogy 37 település jelentkezett az akcióra. A legjobb közösségi pillanatokat kerestük, s a pályázatok valóban közösségi rendezvényekről szólnak. Most az olvasókon a sor, hogy a szombati Zalai Hírlap 5. oldalon található szavazószelvény kitöltésével, postán május 12-ig szavazzanak. (Addig minden másnap megtalálhatják a szavazószelvényt.)

Online szavazásunk, melyet a zaol.hu oldalán vehetnek igénybe a szavazók, május 2-20-ig tart, ahol 1 nap 1 valós e-mail címről 1 szavazatot adhatnak le.

A szavazatok összesítése után az 1 millió forint értékű fődíjat és a különdíjakat május 23-án ünnepélyes keretek közt adjuk át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!