Zalabér

2016.05.31. 09:34

Tíz éve nyílt meg a Szent Rita Idősotthon

Zalabér - Szombaton a Szent Rita Idősotthon lakóinak szerveztek programokat Zalabérben, az apropót az intézmény jubileuma szolgáltatta.

Szalay Csaba

Az idősek otthona 2006. január 1-jén nyitotta meg kapuit. A tízéves évforduló ünneplése szentmisével kezdődött, majd az óvódások köszöntötték az időseket, ezt követően emlékplakettel jutalmazták az intézmény munkáját segítőket. Zsuppán József polgármester köszöntőjében elismeréssel szólt a korábbi, Pleer Zoltán által vezetett képviselő-testület döntéséről, amellyel az egykori termelőszövetkezeti irodából létrehozták az idősek otthonát.

Kitáncolták a májusfát
Fotó: Zsuppán József

Délután a falu egészének szóló műsorok következtek, s bemutatták és megajándékozták az elmúlt évben született zalabéri gyerekeket. Ezzel kapcsolatban a polgármester megjegyezte, hogy Zalabérben többen születnek, mint ahányan meghalnak. A nap végén helyi és vendég tánccsoportok közreműködésével „kitáncolták" a polgárőrök által állított májusfát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!