Zalabér

2015.12.17. 18:50

Bővülő szelektív gyűjtés

Zalabér – Fejlesztette a hulladékgazdálkodási rendszert a zalabéri székhelyű Zalaispa Hulladékgazdálkodási Társulás és eszközöket is beszerzett.

Keszey Ágnes

A most véget ért több mint nettó egy milliárd nyolcan millió forint értékű fejlesztés záró rendezvényét tartották csütörtökön. Közel 300 település mintegy 245 ezer lakosát érinti a fejlesztés a Nyugat - Balaton és a Zala folyó környékén. Járművek és edényzetek kerültek a térségben működő közszolgáltatókhoz.

A projekt záró rendezvényén köszöntőt mondott és a megvalósult fejlesztésekről szólt Manninger Jenő miniszteri biztos, Zsuppán József, Zalabér polgármestere, valamint Dékány Endre, a Zalaispa Társulás elnöke és Bali József, a Zalaispa Zrt. elnöke. Mint Zsuppán József polgármestertől megtudtuk: a beszerzett eszközökkel elsősorban a térségben működő cégeknél keletkező hulladékot gyűjtik be. A településen jelenleg még megmarad a hulladékok zsákos szelektív gyűjtése. A projekt keretében a térségben kibővül a hulladékgazdálkodási rendszer is: növekszik a házhoz menő szelektív gyűjtőterületbe bevont ingatlanok száma is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!