Zalabaksa

2015.05.14. 15:02

Árammal hajtják a szivattyút Zalabaksán

Zalabaksa – Jelentősen könnyebb lesz a jövőben a vízvételi lehetőség a község temetőjében egy jelenleg is zajló önkormányzati beruházásnak köszönhetően.

Gyuricza Ferenc

A köztemetőben lévő artézi kutakat ugyanis átalakítják, így azok szivattyúit a jövőben elektromos áram hajtja meg. A beruházást egy helyi szakvállalkozás támogatásával az önkormányzat végzi.

– A település lakói, főként az idős korú személyek részéről már korábban is felmerült igényként, hogy az általuk nehezen kezelhető nyomókaros kutakat alakítsuk ki vagy váltsuk ki egyéb eszközzel – magyarázta Horváth Ottó polgármester. – Ez egy olyan kérés volt, amit mindenképpen respektálnunk kellett, ezért saját költségvetésünk terhére elkülönítettük hozzá a forrást. Az külön szerencse, hogy a faluban működik egy elektromos hálózatépítéssel is foglalkozó vállalkozás, így az ő segítségükre is számíthattunk.

Horváth Ottó azt is hozzátette: a beruházáshoz mintegy 250 méter hosszú elektromos hálózat kiépítésére volt szükség. A temetőben található artézi kutak közül az egyik átalakítása már megtörtént, s rövid időn belül – még májusban – a másikat is használatba lehet venni. A polgármester ugyanakkor arra is felhívta a figyelmez, miután ezek fúrt kutak, így a belőlük nyert víz csak öntözésre alkalmas, ivóvízként nem használható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!