Vörösiszap

2010.10.09. 10:44

Zalaboldogfán telkeket ajánlott fel az önkormányzat az iszapáradat károsultjainak

Az október 4-én bekövetkezett, az ajkai zagytározóból kiömlött vörösiszap okozta katasztrófa nyomán a Zalai Hírlap azonnal adománygyűjtést kezdett a kolontári, devecseri károsultak javára.

Zalai Hírlap

Várjuk a pénzbeli felajánlásokat a következő számlaszámra: Raiffeisen Bank 12092309-00223387- 00300004, ha valaki külföldről akar utalni: HU91 1209 0022 3387 0030 0004, a közlemény rovatban az „adomány” szót kérjük feltüntetni. A számla kedvezményezettje lapcsoportunk, a Pannon Lapok Társasága.

TELKEK
Zalaboldogfán telkeket ajánlott fel az önkormányzat az iszapáradat károsultjainak. Luter Péter polgármester elmondta: hallotta, hogy többen úgy döntöttek, másutt kezdenek új életet. Közülük három családnak tudnak segíteni azzal, hogy ingyen biztosítanak közművesített, 2,2 millió forint értékű házhelyet.

Zalalövőn gyűjtést indított a Fidesz helyi szervezete. Tisztító- és fertőtlenítőszereket, tartós élelmiszert, gumicsizmákat, ruhákat várnak hétfőtől péntekig 9–12 és 16–18 óráig az Áfész épületében található irodájukban.

ELVITTÉK
Zala megyében is sokan együtt éreznek és szeretnének segíteni az iszapkatasztrófa miatt nehéz helyzetbe került honfitársainkon. Arról kaptunk hírt, hogy a megyeszékhelyi Miszori István, Kaszás Péter, dr. Bárdos László és dr. Fendrik Gyula által megkeresett közel húsz magánszemély mintegy négyszázötvenezer forintot gyűjtött össze. Ők tegnap keltek útnak és Kolontáron adták át a vegyvédelmi felszerelésből és tartós élelmiszerekből álló adományukat a helyi önkormányzat illetékeseinek.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!