Vörösiszap

2011.05.27. 12:16

Iszapömlés: júniusra elkészül az új devecseri rendőrőrs

Júniusra elkészül a devecseri rendőrőrs új épülete, a kivitelezők az épület műszaki átadását a jövő hétre tervezik - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője pénteken az MTI-vel.

MTI

A régi rendőrőrs a tavaly októberi vörösiszap-katasztrófában megsérült, ezért elbontották.
   
Petróczi Tímea tájékoztatása szerint a devecseri és a kolontári lakóparkban is jó ütemben épülnek a károsultak új otthonai, rövidesen valamennyi ház külső szigetelésével, vakolásával, illetve belső munkálataival elkészülnek a kivitelezők. Somlóvásárhelyen - ahol egy új ház épül - jelenleg a tetőszerkezet építését és a villanyszerelést végzik.
   
A szóvivő közölte, hogy folyamatos a külterületek mentesítése Apácatornán, Somlóvásárhelyen, Kisberzsenyen, Kamondon, Somlójenőn, Tüskeváron, a kolontári halastónál és a Marcal folyó partján. A lerakókba a mentesítés megkezdése óta az érintett települések külterületeiről összesen 663 ezer köbméternyi szennyezett anyagot és 97 ezer köbméternyi bontási törmeléket szállítottak be a teherautók, Devecserben a bontásra ítélt 262 lakóépület 75 százalékát lebontották.
   
A devecseri önkormányzat kárrendezési és újjáépítési csoportja a nem lakóépületekben keletkezett károk enyhítésére vonatkozóan eddig 234 pénzbeli és 112 természetbeni támogatásról szóló szerződést kötött meg a károsultakkal - áll a közleményben.



Dosszié az iszapkatasztrófáról

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!