Vörösiszap

2010.10.26. 13:14

„Egy repedés miatt gyilkol az iszap”

„A vörösiszap eltemet, segítsetek emberek Minden tettük másokra is kihat, egy repedés miatt gyilkol az iszap ” - hallható abban a rap számban, melyet két zalai fiatal, a 14 éves Hegyi Roland és a 16 éves Nagy Márk alkotott a vörösiszap tragédiáról.

zaol.hu

A két fiatal 2010 augusztusától vezeti a Helikon Rádiónál a szombat délutánonként jelentkező Szájhős című műsort, melynek október 23-i adásában mutatták be a Vörösiszap című dalt.

Mindkét ifjú indult a keszthelyi Mentor Iroda által szervezett, Keszthelyen is Csillag születhet elnevezésű tehetségkutató versenyen, melyen Hegyi Roland harmadik helyezett lett. A 14 éves felsőpáhoki fiú a keszthelyi VSZK tanulója, tizenegy éves korától ír verseket, zenéket. Két éve szájdobol (beatbox), s nem sokkal a Csillag születhet után alapított együttest a keszthelyi Vajda János Gimnáziumban tanuló Nagy Márkkal.  A duó október 27-én, a Hévíz Város Önkormányzata által szervezett „Kortárs művészeti aukció Hévízen a vörösiszap károsultjaiért” című rendezvényen élőben is előadja szerzeményét. A rendezvény 17 órakor kezdődik a Városháza Dísztermében.

Hallgassa meg a dalt! Klikk!

 


Vörösiszap-áradat: Adománygyűjtés lapcsoportunknál - KLIKK IDE a részletekért!  


A KATASZTRÓFA DOSSZIÉJA ITT!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!