Vöckönd

2016.04.29. 15:01

Nem csak a hivatalban lehet házasodni - Vízen és levegőben azonban nem engedélyezik

Vöckönd, Kemendollár, Zalaistvánd, Gyűrűs - Azonos tartalmú rendeletet alkotott Vöckönd, Kemendollár, Zalaistvánd és Gyűrűs önkormányzata a házasságkötések engedélyezéséről.

Szabó Judit

Mind a négy önkormányzat képviselő-testülete a csütörtökön tartott ülésen fogadta el a jogszabályt. A szabályozás szerint a hivatali időben és helyiségben lebonyolított házasságkötés díjmentes. Hivatali munkaidőn kívül hivatali helyiségben hétfőtől csütörtökig 16 és 18 óra, pénteken 13 és 19 óra között és szombati napokon 10 és 19 óra között engedélyezhető a házasságkötés. Hivatali munkaidőn kívül és hivatali helyiségen kívül zárt épületben, pénteken és szombaton 11 és 19 óra között van lehetőség a szertartásra. Ezekben az esetekben díjat kell fizetni, s a tarifák emelkedtek. Az időponttól és a helyszíntől függően 10, 20 vagy 30 ezer forint plusz áfát kérnek az önkormányzatok. Egyik faluban sem engedélyezik, hogy a házasulandók nyílt vízen, vízi és légi járművön, lakóházban vagy annak kertjében esküdjenek örök hűséget. Bucsák Katalin, a pókaszepetki közös hivatal (melyhez a 4 település tartozik) jegyzője elmondta: jellemzően olyan kérések érkeznek, hogy a polgármesteri hivatal helyett a művelődési házban tartsák meg az esküvőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!