Vindornyafok

2015.07.22. 16:29

Feloszlik a testület Vindornyafokon

Vindornyafok - Lemondtak a képviselők, így augusztus 16-án időközi választás lesz a faluban.

Keszey Ágnes

A képviselő-testület négy  igen és egy nem szavazattal döntött a feloszlásról.

- Az volt az indok, hogy a képviselő-testület és a polgármester nem tud együtt dolgozni. Kérték a polgármestert, hogy mondjon le. Ezt ő nem tette meg, így a képviselők úgy döntöttek, hogy feloszlatják a testületet.  Az  időközi választáson egy polgármesterjelölt, a  jelenlegi és hat képviselő-jelölt indul: egyikük sem tagja a településvezetésnek - ismertette  Cseh Marianna jegyző.

A két képviselőt sikerült elérnünk, egyikőjük nem kívánt válaszolni  kérdéseinkre.  Svidránné Pressing Ibolya azt mondta, sok vita volt a testületi tagok között.

- Gazdag programmal indultunk, sok mindent szerettünk volna hirtelen, ez vitákká alakult. Nem jutottunk közös nevezőre,  nagy lett a feszültség.

Hág Attila polgármester kifejtette: korábban nem kapott sem  írásos felszólítást, sem olyan megrovást, melyből kiderülne, mi az oka a feloszlásnak.

- Az  önkormányzat épületének felújításakor - melyet közmunkásokkal, szinte csak anyagárban oldottunk meg  - a képviselők sérelmezték, hogy nem kaptak elegendő információt.   Ennél nagyobb kritikát nem kaptam. Úgy érzem,  félreértésen alakul: e-mailben és személyes megbeszéléseken  tájékoztattam őket. Másban nem láttam hibát,  ami a  feloszláshoz vezetett volna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!