Frissen Zalából

2021.04.02. 20:00

Waltner Róbert a DVTK ellen ül először a ZTE kispadján

Három­hetes szünet után, a 27. fordulóval folytatódik a labdarúgó NB I sorozata, és a ZTE FC-re szombaton 17 órától kétszeresen is különleges találkozó vár. Egyrészt a kiesés elkerülése szempontjából közvetlen rivális, a Diósgyőr érkezik; ráadásul az új vezetőedző, Waltner Róbert most mutatkozik be bajnoki találkozón a kispadon.

Kerkai Attila

A Diósgyőr ellen legutóbb idehaza volt minek örülni: a ZTE által 3-1-re megnyert meccsen Könyves Norbert (balról a második) két gólt szerzett Fotó: archív/Katona Tibor

Fotó: © Katona Tibor

A ZTE FC (26 pont) a 10. helyről várja a folytatást, a DVTK a 12., azaz utolsó 23 ponttal.

– Elégedetten nyilatkozott az eddigi közös munkáról. Optimista? – tettük fel a kérdést Waltner Róbertnek.

– Hogyne, hiszen nagyon pozitív a véleményem a csapatról, jól dolgoztak a fiúk – válaszolta a ZTE eddigi legeredményesebb góllövője, aki 92 találatot ért el a csapat színeiben. – Persze akkor lesz abszolút pozitív minden, ha győzünk szombaton.

– Árulja el, izgul?

– Most annyira nem. Szombaton a taktikai megbeszélés és a meccs közti időszak persze más lesz, az nem annyira kellemes. De ahogy elkezdődik a meccs, elszáll minden rossz érzés, csak az egészséges drukk marad. Éppen ezért tőlem mindennap játszhatnánk.

A Diósgyőr ellen legutóbb idehaza volt minek örülni: a ZTE által 3-1-re megnyert meccsen Könyves
Norbert (balról a második) két gólt szerzett Fotó: archív/Katona Tibor

– Bemutatkozik a ZTE vezetőedzőjeként a kispadon. Egy meccsben gondolkodik, vagy messzebbre is tekint?

– Most ebben az egyben. Utána persze jön a következő találkozó, és mindig minden mérkőzést meg akarok nyerni. Remélem, hogy szerencsénk is lesz, hiszen sok tényező játszik szerepet egy bajnokin.

– A szombati meccs fontos lesz mindkét fél számára. Mit gondol, mi dönthet?

– Sok minden. A napi forma, vagy hogy ki frissebb, ki akarja jobban a győzelmet, ki lövi az első gólt, ki a fegyelmezettebb… És az említett szerencsefaktor sem mindegy. A csapat motivált, de ilyenkor az ember mondhat bármit. Vagánynak kell lenni. Nekem is volt olyan csapattársam, aki hét közben a fülén is megtartotta a labdát, aztán a tét a mérkőzésen megfogta. Bízom benne, hogy nyomás alatt is azt hozzuk, amit tudunk.

– Mennyire sikerült feltérképezni az ellenfelet?

– Azt gondolom, hogy sikerült. Ez a DVTK már nem az, mint az őszi volt. Jó játékosokat igazolt, stabilabb lett.

– Mindenkire számíthat?

– Sajnos nem állhat mindenki a rendelkezésemre, vannak sérültek és betegek is, de most nem akarom elárulni, kik azok. A csapat viszont nem tizenegy emberből áll.

– Sajnálja, hogy nem lehetnek nézők? Korábban is elmondta, mennyire fontos önnek, hogy leülhet a ZTE FC kispadjára.

– Rettenetesen sajnálom az üres lelátókat, ez a válaszom. Az egerszegi közönség mindig fantasztikus, ezzel nem árulok el titkot. Ha jöhetnének, biztos vagyok benne, hogy sokan lennének a lelátón. Viszont abban is biztos vagyok, hogy nagyon szorítanak nekünk, és érezni fogjuk, hogy lélekben velünk vannak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!