Koronavírus Zalában

2021.02.25. 20:00

Várja az oltást és a kirándulásokat a Magyar Vándor Klub elnöke

A helyi Magyar Vándor Klub tagjai egy tavaly nyári kirándulást kivéve már egy éve nem utazhatnak együtt. Vezetőjük, Csányi Zoltán várja a koronavírus elleni vakcinát, hogy újra útra kelhessenek.

Keszey Ágnes

Csányi Zoltán védi a közössége tagjait

Fotó: Keszey Ágnes

Hazánk épített és természeti értékeinek megismerése a Magyar Vándor Klub célja, illetve a kirándulásokon a közösségi lét örömeinek megélése. A járványhelyzet azonban mindezektől jó ideje elzárta őket.

-Amikor tavaly tavasszal a vírus első hulláma elérte az országot, döntéshelyzetbe kerültünk, hogy mi legyen a betervezett utakkal – idézte fel Csányi Zoltán, a klub elnöke. – Úgy határoztunk, hogy ezeket töröljük. Aztán nyáron el tudtunk menni egy kirándulásra, de ősszel megint nem. Ismét szembesültünk azzal, hogy komoly a baj, és ilyenkor alapvetően a túlélés a legfontosabb. Követni kell azt, amit javasolnak a szakemberek. Ennek jegyében ő is fontosnak tartja az oltást, és várja, hogy megkapja a vakcinát.

Csányi Zoltán védi a közössége tagjait
Fotó: Keszey Ágnes

-Remélem, így gondolkodnak a tagtársak is, hogy túléljük ezt az időszakot és tudjunk újra együtt utazni – hangsúlyozta Csányi Zoltán, hozzátéve: tervezik a jövőt, bár ez nem könnyű ebben a helyzetben. – A bizonytalant nem lehet biztosra tervezni. Amikor meglesz az immunitás, a megfelelő védettség, akkor lehet majd utazni. A klubtagjaink zöme olyan életkorú, akik veszélyeztetettek lehetnek, nekik kétszer annyira oda kell figyelni magukra. Egy vezetőnek kötelessége, hogy védje közössége tagjait. Ezt annak idején úgy tudtam megtenni, hogy felfüggesztettük az utazásainkat, most úgy, hogy mindenkit arra biztatok: oltassa be magát, hogy védje saját magát és útitársait is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!