Tündérszépek 2020

2020.01.28. 19:56

Tótpeti Lili „fegyverei”: természetesség, kedvesség és báj

Természetes kisugárzásával, bájos arcával és kedves mosolyával lenyűgözte a szakértőkből álló zsűrit Tótpeti Lili. Pedig az érettségire készülő 18 éves lány pusztán kíváncsiságból jelentkezett a Tündérszépek 2020 szépségversenyre.

Benedek Bálint

A pillanat, amikor Lili fejére került a korona

Fotó: Szűr Annamária

A szerény és vidám Tótpeti Lili egyelőre csak barátkozik a tudattal, hogy a nívós országos szépségmustrán őt találták a legszebbnek. Az ifjú hölgy viszonylag korán, négyévesen elkezdett lovagolni, azóta is rajong a sportért. Szabadidejében sok időt tölt a lovával, Habcsókkal, hiszen szeretné jobban megismerni az állat mozdulatait, valamint viselkedését. Lili már a Tündérszépek 2020 döntős mezőnyének első, badacsonytomaji felkészítő táborát is kifejezetten élvezte. Ráadásul a közösségépítő eseményen összebarátkozott a Bács-Kiskun megyei Csordás Cintiával, a Csongrád megyét képviselő Tápai Dórával és a Békés megyei Szeles Brigittával.

A pillanat, amikor Lili fejére került a korona
Fotó: Szűr Annamária

A szépségek a döntő előtti napokat a gödöllői Erzsébet Királyné Szállodában töltötték, ahol reggeltől estig a koreográfiákat gyakorolták egy táncos fiú irányításával. Lili szerint nem mindenki állt készen arra, hogy két nap alatt három eltérő gyakorlatsort betanuljon, viszont neki ez nem okozott gondot. A mozgásformák elsajátításában segítette a lovassporthoz nélkülözhetetlen ritmusérzéke, ettől függetlenül eléggé kimerült a verseny napjára.

– Ráadásul a döntő előtti napokban fokozatosan elvontam magamtól a táplálékot, vagyis a végső megmérettetésen már egyáltalán nem ettem, s kevés folyadékot fogyasztottam – mesélte. – Tudatos döntés volt, mert a lehető legjobb formában szerettem volna az ítészek elé állni. Szerencsére jól ment minden, a lámpaláztól megkímélt, hogy egyfajta játéknak fogtam fel az egészet. Ettől függetlenül koncentráltam, hogy a lehető legjobban szerepeljek. A lazaságom, a természetességem úgy tűnt, beváltotta a hozzá fűzött reményeket, és alig akartam elhinni, amikor a korona a fejemre került. A szüleim tapsolva, sikítva pattantak fel a közönség soraiból, sokat köszönhetek nekik, ugyanis végig biztattak és támogattak.

A 170 centiméter magas Lili nem lazíthat sokáig, legközelebb az érettségin kell bizonyítania. Továbbtanulást is tervez, méghozzá az agrár­mérnök szak érdekli, de később szívesen kipróbálná magát a szépségiparban is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!