Beruházás

2019.04.05. 15:09

Kínaiak alakítják át a Hotel Balatont Zalaegerszegen

Sajtóbejárás keretében ismerkedett tegnap a városvezetés az átalakítás alatt álló Balaton Hotel munkálataival.

Magyar Hajnalka

Balaicz Zoltán polgármester felidézte a szálloda múltját, az 1981-es avatást, a több ütemben zajló bővítést, majd a gazdasági problémákat, amelyek következtében a vállalkozói tulajdonú hotelt felszámolták, 2010-ben bezárták, évekig üresen állt. A romlás időszaka után azonban 2017-ben egy kínai befektetői csoport megvásárolta a banktól az egykori hotelt. Erre többek között azért kerülhetett sor, mert a város fejlődése új lendületet vett, s egyre nagyobb igény mutatkozott a szállodai kapacitás bővítésére.

A polgármester elmondta még, a Wei család egymilliárd forintnyi magántőkét szán a szálloda átváltoztatására, aminek eredményeként ősszel 64 szobás, konferenciateremmel, egzotikus wellnessrészleggel s a város számára is nyitott étteremmel bíró négycsillagos hotelt avathatnak fel. Elismerését fejezte ki a tulajdonosok képviseletében jelen lévő Wei WeiQiangnak, s jelezte, mindenben számíthatnak az önkormányzat támogatására. A hotel tulajdonosai, a romlás éveit feledtetni vágyva névváltoztatásról döntöttek, a létesítmény Willis Hotelként ékíti majd a belvárost.

 

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos arról beszélt, hogy Zalaegerszeg idegenforgalmában fontos szerepet kap a rendezvényturizmus, máris sokakat vonz az épülő tesztpálya. Rendszeres kérdésként vetődik fel azonban, hogy van-e a városban kellő szállodai kapacitás egy több száz fős konferencia fogadására. Ősztől már bátran válaszolhatnak igennel a kérdésre – mondotta. Czigány István, a Zala Art Kft. vezetője, a beruházás tervezője az átalakítás építészeti megoldásait taglalta.

A szobák erkélyeit beépítették, üvegfelülettel borították, így érve el nagyobb alapterületet, valamint egyszerűbb, nyugodtabb tömeghatást. Reményei szerint az épület emblematikus városképi elemként illeszkedik majd környezetébe. Böjte Sándor, a városrész képviselője a sajtóbejáráson örömét fejezte ki, hogy a belváros újabb értékes színfolttal gazdagodik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!