Rekordszámú nevezés

2019.11.25. 11:30

Belefutottak a télbe az Iszkiri Futóklub versenyén

Több mint 450 futó rajtolt el vasárnap az Iszkiri Futóklub Egyesület Fuss át az őszből a télbe! elnevezésű futóversenyén.

Korosa Titanilla

A megmérettetésre rekordszámú nevezés érkezett, a felnőttek mellett, ahogy minden alkalommal, megszólították a gyerekeket és az idősebb korosztály tagjait is a szervezők. A futók több táv közül választhattak: gyerekeknek 400 és 800 méteres, a nyugdíjasoknak pedig 100 méteres távot hirdettek, a nagyobb kihívásra vágyók pedig 2,5, 5, 11,3 és 21,2 kilométeres futamokon bizonyíthattak.

Az Iszkiri Futóklub versenyén ez alkalommal a legnépszerűbb a 11,3 kilométeres középtáv volt, melyen 111 futó indult el. A 2,5 km-t 65-en, az 5 km-t pedig 93-an teljesítették. A félmaratonnal 73-an próbálkoztak, 48 férfi és 25 női versenyző startolt el a csapadékmentes, késő őszi, kissé hűvös időben. Utóbbi távot leggyorsabban az alsópáhoki Murányi Gábor teljesítette (1:25.13), a hölgyek közül pedig a szombathelyi Purgai Evelyn (1:32.38).

Az 5 kilométeres távot 93-an teljesítették Fotó: Korosa Titanilla/Zalai Hírlap

A felnőttek mellett a gyerektávokon is mintegy 100-an álltak rajthoz, illetve a „hetvenkedők”, azaz a nyugdíjasok is szép számban képviselték korosztályukat.

A szervezők részéről Hőninger János elmondta: ismét sikeres versenyt tartottak, a nevezők száma rekordot döntött.

– Ismertté vált ez a versenyünk is, terjed a híre, többen vannak, akik olyan viadalt keresnek, ahol még nem jártak, és ellátogatnak hozzánk. Lentiben szép tájon haladnak a futamok, mi pedig igyekszünk jó hangulatot teremteni, hogy újra visszatérjenek a futók – összegzett Hőninger János. – A Dunántúl több helyszínéről, illetve Budapestről, Szlovéniából és Horvátországból is érkeztek versenyzők.

A klub következő eseménye decemberben, a karácsonyi ünnepeket követően a Light Run közösségi futás lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!