Ünnepség

2018.04.28. 09:00

Átadták az év rendőre címet Zalaegerszegen

A kormány határozata alapján 1992-től Szent György napján, április 24-én jegyzik az országban a rendőrség napját. Ez alkalomból a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön este a Hevesi Sándor Színházban tartott ünnepséget, amelyen a tavalyi, illetve eddigi munkájuk elismeréseként jutalmakat, kitüntetéseket vehettek át az arra érdemesek.

Hajdu Péter

Az ünnepség hivatalos része után csoportképek készülnek a tudósításunkban felsorolt kitüntettekről Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

Az ünnepség elején rövid ismeretterjesztő filmet is láthattak a meghívott vendégek a rendőrség megyénkben végzett tevékenységéről, illetve mindennapi életéről, amiből kitűnt, hogy a zalai közterületeken, nyilvános helyeken rend van, az állampolgárok biztonságérzete tovább javult. Ez azzal is összefüggésben van, hogy a korábbiakhoz képest másfélszeresére emelték a rendőrök közterületen töltött idejét.

Az ünnepségen a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, dr. Sipos Gyula rendőr vezérőrnagy mondott köszöntőt, amiből megtudhattuk, hogy a zalai rendőrök minden évben jobb teljesítménnyel dolgoznak, és Zala megye az ország biztonsági térképén előkelő helyet foglal el.

Az ünnepség hivatalos része után csoportképek készülnek a tudósításunkban felsorolt kitüntettekről Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

A parancsnoki beszéd elhangzása után bejelentették, hogy a belügyminiszter Szent György Érdemérmet adományozott dr. Sipos Gyulának, szolgálati feladatai kiemelkedő teljesítéséért. A főkapitányság vezetője ezt követően ötven dolgozónak adott át jutalmakat. A megyei rendőrfőkapitány a parancsnokok javaslatai alapján minden évben kitüntető címeket adományoz. Idén az év zalai rendőre a nagykanizsai kapitányság közrendvédelmi osztályvezető-helyettese, Kékesi Ádám őrnagy lett. Az év nyomozója címet Mihóczi Zsolt törzszászlós, ugyancsak a nagykanizsai kapitányság munkatársa vehette át. Az év vizsgálója a zalaszentgróti rendőrőrs alosztályvezetője, Domján Szilvia alezredes, az év bűnügyi helyszínelője a ZMRFK bűnügyi-technikai osztályvezetője, Dénes László alezredes lett. Az év határrendésze címet Aranyos Jácint Zsolt főtörzszászlós, a nagykanizsai kapitányság kiemelt főhatárrendésze vehette át, az év közlekedési rendőre Czövek Csaba főtörzsőrmester, a lenti kapitányság helyszínelő és balesetvizsgálója lett. Az év körzeti megbízottjának a keszthelyi kapitányság állományában dolgozó Takács András törzszászlóst, az év járőrének Borbély Balázs főtörzsőrmestert, a Zalakarosi Rendőrőrs járőrvezetőjét választották. Az év zalai szervezője Kovácsné Büki Viktória, a ZMRFK kiemelt főelőadója lett. A Zala Megye Rendőrségéért címet Zsupanek Péter, a zalaegerszegi polgármesteri hivatal önkormányzati osztályának vezetője kapta, továbbá Nagykanizsa önkormányzata. A város nevében Karádi Ferenc alpolgármester vette át az elismerést.

Az ünnepség után a vendégek a Család ellen nincs orvosság című vígjátékot nézték meg a színházban, majd állófogadáson vettek részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!