Bedi volt a leghasznosabb

2019.05.13. 20:24

A bajnokavató után egyéni díjakat is átadtak vasárnap a ZTE FC-nél

Sikerült a borús időjárás ellenére ünnepivé tenni a vasárnapot, hiszen a ZTE FC labdarúgó­csapatának bajnokavató ceremóniája jól sikerült. Az NB II aranyérmese győzelemmel zárt hazai pályán, és a végén együtt ünnepelhetett közönségével.

Kerkai Attila

A ZTE FC már bajnokként és feljutóként lépett pályára a Monor ellen és a 3-2-es zalai siker takarja a papírformát. Persze lehetett volna simább is a győzelem, ha a helyzeteit jobban használja ki a ZTE FC, hiszen a Monor vezető találatáig legalább két ziccer maradt ki. Ám még a szünet előtt Bedi Bence egyenlített, majd a második félidőben Bobál Gergely és Kocsis Gergő tette biztossá a vezetést. A Monor a végén még szépített, ám a ZTE-siker nem maradhatott el, kissé visszafogott teljesítménnyel sem.

Ám vasárnap nem is azon volt a hangsúly, hogy a csapat milyen játékkal nyer. Sokkal inkább az ünneplésen. Jóllehet a kérdés május elsején, a Cegléd elleni sikerrel eldőlt, egy hete pedig a Budafok legyőzésekor a bajnoki címét is bebiztosította Dobos Barna csapata, a klub azt szerette volna, ha a bajnokcsapat köszöntése méltóképpen megtörténik. Csak egy valami hiányzott: a kicsivel jobb idő…

A ZTE FC megadta a módját az ünneplésnek, rengeteg vendéget hívtak, felavatták a most elkészült erőnléti pályát, és ahogy Végh Gábor többségi tulajdonos fogalmazott, ezzel lett komplex sportkombinát. Vagy mondjuk így, megérett újra az NB I-re a ZTE, és ezt többen is hangsúlyozták a nap során. Végh Gábornak kijutott a dicsérő szavakból, hiszen rengeteget tett, hogy a klub és a csapat eljusson eddig. 2014-es szerepvállalása óta nem csak sikerekben volt részük, voltak nehezebb időszakok, de ahogy a sportra is igaz: a befektetett munka soha nem vész el, előbb-utóbb kifizetődik.

A szurkolókkal történt közös ünneplés után a csapat tagjai és a klub vezetői közös vacsorán vettek részt, ahol a tulajdonos és Sallói István sportigazgató átadták a szezon egyéni díjait. Az instat index alapján (több szempontot figyelembe vevő hasznossági mutató) az év játékosa Bedi Bence lett, megelőzve Devecseri Szilárdot és Kocsis Gergőt. A legtöbb gólpasszt Barczi Dávid jegyezte, a házi gólkirály 15 találattal Babati Benjamin lett, aki a közönségszavazáson lett az év játékosa.

Egy forduló még hátra van a bajnokságból, vasárnap a ZTE a Vasas vendége lesz, de a következő szezonra a keret kialakítása, tervezése elkezdődött. Salló István elmondta: megkezdték a tárgyalásokat. A kapusok közül Zöldesi Illés kölcsönadása, valamint Szemerédi Norbert és Macher Dávid szerződése lejár. A védelemből Bolla Bendegúz és Gergényi Bence szintén kölcsönbe érkezett a szezonra, ahogy a támadósorból Novák Csanád is. Többeknek (Aljosa Vojnovic, Miroslav Grumic, Babati Benjamin, Barczi Dávid, Bobál Gergely, Farkas Balázs) a szezon végén lejár a szerződése, mindenki más élő szerződéssel rendelkezik. A cél az, hogy a csapat gerince együtt maradjon, és erősítsenek is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!