Megérkezett a tél

2018.11.19. 11:55

Olvasóink legtöbbje már feltette a kocsira a téli gumit

A múlt hét folyamán a zalai autósokat kérdeztük.

zaol.hu

Varga László szerint ilyenkor minden felelős sofőr meglátogatja a műhelyében, hogy cserélje át az autójukon a nyári abroncsokat télire. Szerinte nem érdemes használt és ismeretlen eredetű olcsó gumikkalnkísérletezni, hiszen egy rossz döntéssel könnyedén veszélybe sodorhatjuk magukat a megváltozott időjárási körülmények között

Hosszú, meleg ősz után hirtelen köszöntött be a tél. November 19-én már meg is érkezett az első hó, így jól tette az, aki nem halogatta a téli gumi felszerelését.

Szerencsére olvasóink is elővigyázatosak voltak, sokukat nem ért váratlanul a havazás – szavazásunkban 55% válaszolta azt, hogy már régóta fent van autóján a téli gumi. Volt, aki csak az elmúlt hét folyamán tette meg a szükséges kerékcserét (24%), de olyan is akinek nem szokása átállni a havas időre (14%).

A legkevesebben azok voltak, akik általában decemberre tolják a cserét (7%). Őket bizonyára kellemetlenül érintette a hétfői hóesés...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!