SÉTA

2019.03.26. 10:00

Közösségi szolgálat az iskolai könyvtárban

Amióta a Mindszenty Gimnázium 9. évfolyamos tanulója vagyok, néhányszor már belekóstoltam az igazi munka rejtelmeibe.

SÉTA

A lányok a könyvtárban dolgoznak

Fotó: Mindszenty-iskola

A legtöbben tudják, hogy a diákoknak kötelező teljesíteniük 50 óra közösségi szolgálatot az érettségiig, de nem mindenki vélekedik erről pozitívan. Véleményem szerint ez nagyon jó arra, hogy a tanulók lássák, milyen is felnőttként viselkedni, valamint ha több diák megy egy helyre dolgozni, csapatépítés gyanánt is remek.

A lányok a könyvtárban dolgoznak
Fotó: Mindszenty-iskola

Én a közösségi szolgálatot a jelenlegi iskolámban töltöm, a Mindszentyben. Amikor először odamentem, a könyvtáros néni mindent részletesen elmondott és megmutatott. Nagyon sok érdekes munkát kaptam annak érdekében, hogy a gyerekeknek legyenek tankönyvei. Nagyon szerettem a rám bízott feladatokat, mivel a munkavégzés közben új barátságok alakultak ki. Már több alkalommal is mentem az osztálytársaimmal együtt dolgozni, szóval mostanra elég gyakorlottnak mondhatom magamat. Általában a lányok feladata a könyvek rendszerezése, a fiúknak pedig a könyvek pakolása jut. Minden fiatalnak nyolc órára kellett menni és délig tartott az elfoglaltság, ez idő alatt rengeteg hasznos dolgot végeztünk. Nagyon jó volt a hangulat is.

Összefoglalásként csak annyit írnék, hogy nagyon szeretek a Mindszentyben közösségi szolgálatot teljesíteni, mert közben a barátaimmal vagyok, és hasznosan töltöm az időmet, és belekóstolok a felnőtt életbe.

Vass Boglárka Anna (9.b)

Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

Zalaegerszeg

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!