SÉTA

2019.03.26. 15:00

Könyvtári vetélkedőn jártak

A zalaegerszegi József Attila Városi Könyvtár március 19-én ismét megrendezte a már hagyománynak számító Városi könyv- és könyvtárhasználati vetélkedőt.

SÉTA

Az iskolai csapatok között lezajló verseny a diákokat arra invitálja, hogy jobban megismerjék a könyvtár felépítését, kicsit belemélyedjenek az információkeresésbe a nyomtatott dokumentumok világában.

A megmérettetés előtt min­denki lehetőséget kapott a könyvtárban a gyakorlásra, az egyenlő esélyek érdekében. Ezekben az órákban betekintést nyertünk a szakjelzetek és Cutter-számok rendszerébe, a könyvtár katalógusának használatába és a könyvek, folyóiratok, naptárak kategorizálásába. Az iskolák 4 fős csapatai ezután összemérhették tudásukat egy igazán szoros versenyben. A Zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és AMI nevében Bodorkós Marcell, Gyenge Dániel, Sturcz Lilien és jómagam, Takács Fanni vettünk részt a vetélkedőn.

Az alapos felkészültség elengedhetetlen volt, így csapattársaimmal felosztottuk egymás között a feladatokat és a szakjelzeteket. Az iskolai könyvtárban is lehetőséget kaptunk további gyakorlásra a verseny napjának délelőttjén. A vetélkedő változatos feladatait viszonylag gyorsan és gördülékenyen oldottuk meg.

Kovácsné Tóth Veronika, felkészítő tanárunk támogatásának hála, eredményesen zárhattuk a napot. Holtversenyben az első helyen végeztünk, a jutalmunk pedig 4 kortárs könyv lett, melyek a magyar szabadságharcot idézik meg.

Takács Fanni 11.a

Zalaegerszegi Ady Endre Ált. Isk., Gimn. és AMI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!